Lidia in Senegal: 12 oktober 2016

12 oktober 2016

Dag allemaal!

Zoals jullie wel kunnen raden duurde het niet lang of ik werd ziek. Vanaf vorige week dinsdag; de hele lading hoofd-& buikpijnen, zweetaanvallen en verlies van kilo’s darminhoud. Ik heb 4 dagen plattekes in bed gelegen. Woensdagavond was het ergste voorbij maar de dagen erna voelde ik me nog slap en futloos. Ik ben dan ook de hele week niet kunnen gaan werken. Er stond donderdag een grote vergadering in Thiès gepland die ik dus ook heb moeten missen, waar ik wel enorm van baal. Anna heeft deze maandag wel uitgebreid de tijd genomen om me alles uit te leggen wat er gezegd is geweest – zodat ik toch up-to-date ben.

In het weekend ging het alweer beter en ben ik Dakar-Ville gaan bezichtigen. Het mooie grote ‘place d’Independance’ leidde me naar een zijstraatje aan de rand van Dakar met zicht op zee en zijn eilanden. Ik passeerde het Paleis van Senegal met zijn prachtige tuinen. Een wachtagent gekleed in een grappig rood uniform werd héél boos op me toen ik een foto maakte van het paleis – oeps. Ik kuierde door de straten, passeerde enkele andere Blanco’s en ook het ‘Instituut Francais’ – een verdoken klein openlucht cultuurcentrum voor expo’s en concerten, met restaurant en bar. Ik wandelde op mijn gemak terug naar de bushalte dichtbij het mooie treinstation van Dakar. Een heerlijke namiddag in de blakende zon! In de avond heb ik mijn loopschoenen nog eens aangetrokken en een leuk maar makkelijk te onthouden toertje uitgezocht. De zondag was vrij rustig, ik heb wel voor de bende frietjes gemaakt (voor het eerst in mijn leven – en ze waren goed gelukt)! Na vier helse dagen klaarde ik weer helemaal op. Deze week vierde heel Dakar 2 dagen feest, muziek op straat, dansen, couscous a volenté,… ik weet nog altijd niet zo goed wat voor feestdag het was, maar het was wel leuk! 🙂
Mijn batterijen zijn nu terug opgeladen en ik kan er nu weer volledig tegen aan!

Nog een kleine drie weken hier in Guédiawaye voor ik vertrek naar Thiès, en ik wil nog zoveel doen én bereiken.

So, let’s go for it!

 

One comment

  1. Hallo Lidia, het was gisteren prachtig weer in Genk zodat de zon staalde op de vele kleertjes en speeltjes verzameld in de voortuin van mama Inge, die – net als oma vroeger – wel haar werk had om alles uit te sorteren:) Heb daarnet nog een bedragje over geschreven naar Don Bosco, wellicht hebben jullie daar wel meer aan omdat je dan zelf kan kiezen wat je ermee kan kopen of doen.
    In je vorige posts sprak je over een “relais”, maar wat betekent dat eigenlijk? Ik wens je nog heel veel ontmoetings-, leer- en doe-kansen.
    XX Tante Heidi

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s