Willem in Tanzania: studenten aan het werk…

Beste mensen,

Mijn naam is William en ik ben als student graduaat orthopedagogie aan de slag in de sociale sector. Samen met 6 anderen studenten aan Qrios Hasselt zijn we begonnen met ons eindproject. We hebben gekozen voor het UMOJA PROJECT. Vanaf augustus 2016 zijn we in volle voorbereiding om dit project gestalte te geven. Tijdens het derde en laatste jaar zetten we ons in voor een voorziening en gaan we onze opgedane kennis omzetten in de praktijk. En hier komt heel wat bij kijken…

We zijn allen zeer gemotiveerd om dit eindproject te doen slagen. Dit zal niet zonder slag of stoot zijn. Het derde jaar vraagt veel van ons cursisten, niet alleen zijn we met het project bezig, we moeten ook stage lopen van september tot juni, uiteenlopende opdrachten maken, lessen volgen en zorgen dat we de tijd hebben om ons gezin en privéleven draaiende te houden. Moet het nog gezegd dat om voor anderen te zorgen we best ook aan goede zelfzorg doen. Veelzijdigheid, doorzetting, reflectie, kalmte zijn kernwoorden om ons derde jaar tot een goed einde te brengen.

Deze blog geeft jullie een kijk achter de schermen van vergaderingen, een blik op initiatieven in verband met sponsoringen maar vooral ook om mensen te inspireren en te laten zien dat ondanks harde tijden voor ons Belgen met besparingen en dergelijke, we nog altijd de moed en energie vinden om ook te zorgen voor mensen in derde wereld landen. Foto’s van het voorbereidend werk net als foto’s van de reis zullen deze blog kleuren.

Het orgelpunt voor ons zal de afreis zijn naar Tanzania ( in april 2017). Dan zal blijken of ons denkwerk kan omgezet worden in het dagcentrum van vzw Umoja. Met onze leerkracht en een aantal vertegenwoordigers van de vzw zullen we dan tot ons eindbesluit komen en zien of het moeite geloond heeft. We kijken er allemaal naar uit om de mensen met een verstandelijke beperking te helpen om hun dagcentrum inhoudelijk te versterken. Op afstand werken vraagt veel brainstormen en zal enige spanningen en onzekerheden met zich meebrengen. Maar we geloven in ons einddoel en we geloven in onze projectgroep die bestaat uit 7 zeer sterke mensen.

Ik richt nu ook al mijn dankwoord naar Henny Schuurmans (vertegenwoordiger Umoja). Haar inzet en visie zijn een voorbeeld voor ons en haar manier van omgaan met mensen werkt inspirerend. We zijn allen blij met zo iemand te mogen samenwerken!

umojapeople

In 2014 I started studying again. I wanted to be an educator, working with people and taking care of people in need. This year (2016) me and 6 other students are working on a final project. We choose 'Het Umoja Project' and together with the founders we hope to be of use to the people of the village Moshi, Tanzania. We recently decided to dedicate our work to enhance their daycare for disabled people. In april 2017 we will make a journey to Tanzania to execute our plans. This blog takes you on an inside journey...

4 comments

  1. Hallo William,

    We wensen jou en je projectgroep veel succes ! Je werklust en goede, moedige, bedoelingen zullen in Tanzania zelfs in de korte periode dat je er zult verblijven, een verschil uitmaken, Zeker nu je gesterkt bent door je jarenlange ervaringen en gedegen opleiding. Een druppel op een hete plaat ? Wacht maar : je gaat er behoorlijk wat stoom doen ontwikkelen !!!!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s