Lidia in Senegal – 6 november 2016

6 november 2016

Heylaba !

Het is zondag, de dag na een fantastische week vakantie met mijn papa, zus en broers.
Ik heb zo een mooie tijd gehad met ons vijfen, zoveel gelachen en van elkaar genoten. Prachtige plekken van Senegal mogen ontdekken, lekker gegeten, geslapen in lemen hutten , in hangmatten – gepicknickt op zandbanken, gekayakt tussen de mangroven, gezwommen – elke dag in een ander stukje van de zee. Rondreizen met ons vijfen – wat was dat een goed idee!

Gisteren gingen we samen naar de luchthaven, het afscheid was verschrikkelijk. Ik was totaal gebroken. Ik kon niet stoppen met wenen, er waren zoveel tranen die een uitweg zochten. Toen ik uit de luchthaven kwam sprak iedereen me aan, maar niet op de opdringende drukke manier die ik gewoon was. Maar juist heel vriendelijk en zorgzaam. ‘pourquoi tu pleur?’, ‘pleur pas s’il te plaît’, ‘je peux faire quelque chose pour toi’?, schouderklopjes en ongeruste blikken. Een taxi stopte, er zat al een vrouw in, ze vroeg of ze me naar huis mocht brengen, ze zou betalen. Ook de taxichaffeur was heel lief en zag het omritje niet als een probleem. Ik zei vriendelijk dat ik graag even alleen wou zijn en dat het echt heel lief was van hun maar ik gewoon naar huis wou wandelen. De uren erna probeerde ik me bezig te houden, de 6 gigantische valiezen vol spulletjes sorteren, zakken maken voor elk gezin, enkele zakken gaan uitdelen – ik voelde de energie in mij terug binnenstromen. Een heerlijk gevoel om kinderen en hun ouders gelukkig te maken. Vooral omdat ze niet verwacht of gehoopt hadden dat ik op een random zaterdag plots kerstvrouw ging spelen. Ik vergat foto’s te maken, maar ik hoop dat ik kan beschrijven hoe hun reacties waren. Stomverbaasd, een lach tot achter hun oren, en roepend ‘oooooh c’est vraiment pour moi??? Merci merci merci !’ , De reactie van Chaddy : Ooooh Lidia tu es vraiment si gentille! Tu peut me frapper, giffler, casser mon nez, si tu veut mais tu restes la meilleure au monde !!! J

Vandaag voel ik me terug vol energie! Ik heb er terug zin in, ik wil hier zijn, ik wil nog veel kindjes helpen en ik wil dit afmaken!

Morgen ga ik Annemie van het vliegveld halen (de oprichtster van het project Plan Bobath), we gaan dan samen naar Guediawaye om met de relais te overleggen, discussiëren en evalueren – wat is er top, wat kan er beter, waar is er een gebrek aan, wat is er nog nodig, waar kunnen ze zelf nog aan werken, waar kunnen wij hun in steunen, wat zijn hun hulpvragen naar ons toe en wat zijn onze verwachtingen naar hen toe. Woensdag gaan we samen naar Thiès om mijn werk verder te zetten in de crèche voor kinderen met een motorische beperking. Nieuwe collega’s, nieuwe omgeving, nieuw huisje, nieuwe vrienden. Hoofdstuk 2.

Lieve groetjes, dikke knuffel en veel zonnestraaltjes om van deze zondag te genieten en morgen de week te starten met nieuwe energie!

Liefs, Lidia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s