Lidia in Senegal – 21 november 2016

21 november 2016

Hallo 🙂

De tijd vliegt…

Voorbije dagen waren enorm interessant en intens.

Beginnend bij zondagavond (13/11) : Annemie en ik zijn op bezoek geweest bij Goele Drijkoningen  – de lokale vertegenwoordiger voor Broederlijk Delen. Zij woont sinds 1 augustus met haar man en twee kinderen in Thiès. Ze heeft de voorbije tien jaren gewerkt in Oeganda en Cambodja waar ze verschillende jaren nauw samen werkte met het Ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij en het Ministerie van Vrouwenzaken. En nu zit ze dus terug in Afrika. Ze woont in een prachtig huisje, we mochten er blijven eten en babbelden gezellig de hele avond lang. Ik vond het prachtig om te zien dag het wél mogelijk is: het werk doen wat je wilt, in de omgeving waar je graag bent, in een vreemd land waar je elke dag verwonderd toekijkt en waar je met je man en kinderen kan bouwen aan een gezinnetje vol met liefde…

Dinsdagavond “De dag van de Koning”: receptie op de Belgische Ambassade. Veel nieuw tof volk leren kennen, voornamelijk jonge Vlamingen die hier in Dakar / Thiès werken en genieten voor bepaalde of onbepaalde tijd.

Woensdag ben ik de twee pediaters, Fabienne De Boeck en Katleen Ballon van de vlieghaven gaan halen – twee fantastische vrouwen – een zalige 5 daagse stond ons samen tegemoet.

Vier vormingsdagen stonden op het programma, met Senegalese dokters, verpleging, vroedvrouwen, educatrices en ouders. Alles over kinderen met een hersenletsel, nog eens van binnen en van buiten uitgelegd én toegepast – sensibiliseren en antwoorden geven op hun vragen was ons doel! Ik denk écht dat de deelnemers hebben genoten van de opleidingen en discussies. De aandacht en de motivatie van iedereen was opvallend. Daarnaast kregen we ook hoog bezoek van de gouverneur, met aanwezigheid van radio, televisie en krant. Dus dat was ook een grote meerwaarde wat betreft sensibilisatie van de gemeenschap.

Zondag een dagje vrij – Popenguine, een strand met immense golven. Een dagje plat liggen, zwemmen, genieten van mijn voldoening die door mijn hoofd raasde. Een Frans restaurant heeft ons twee heerlijke maaltijden geserveerd – met onze voetjes in het zand en alsof het nog niet paradijselijk genoeg was, sloten we de dag af met het spotten van giraffen, neushoorns, zebra’s en wrattenzwijnen van heel dichtbij!

Check out die foto’s 🙂

Liefs,

Lidia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s