Lidia in Senegal – 8 december 2016

Alloaaa!

 

Het zit erop.

Twaalf weken ervaring.

 

Het genieten combineren met het werken, het is toch iets unieks.

 

Vorige week ben ik veel in de crèche geweest. Nog de uiterste mogelijkheden uit de kindjes gehaald, en nog veel gewerkt samen met de relais om de kwaliteit van het werk weer net iets te verbeteren. Alle kinderen van de crèche nog een aangepaste zitschaal kunnen geven, zodat ze goed gepositioneerd worden door de dagen maar ook het eten vergemakkelijkt. De site www.planbobath.be is ook weer helemaal up-to-date en dat geeft toch wel een leuk gevoel.

De dingen die ik wilde doen, zijn gebeurd.

Vorig weekend ben ik dan terug naar Dakar gekomen. Een weekendje met Jennifer marktjes gedaan, rondgekuierd, … heerlijk genieten van het zonneke. Zondag het grote sinterklaasfeest van de Nederlandse Ambassade, waar we de gekleurde pieten waren (what the f*, ik snap nog altijd het probleem nie). Wel heerlijk fijn gezellig samen – een blanke bende juichend naar Sinterklaas, pepernoten vreten en over-enthousiast toneeltje spelen! Het heeft toch iets!

 

Deze week ben ik nog enkele dagen naar Guediawaye gegaan, de plaats waar ik de eerste twee maanden heb gewerkt. Het terugzien was overweldigend en drie dagen later was het afscheid dan nog moeilijker dan de eerste keer. We hebben echt veel aan elkaar gehad.

 

Ik ben een beetje mijn kluts kwijt.

 

Morgen avond staat de vlieger op me te wachten. Ik kijk uit naar mijn thuiskomst, eerlijk waar.

 

Een leventje met Niels en dichtbij alles. Het werk zoeken wat ik graag doe, twee voeten op de grond.

Elke ochtend opstaan – beseffend dat ik een ieniemienie pietleuterig klein wezen op een te grote wereld, in een te klein tijdperk ben. Maar omdat ik me ervan bewust ben, een rustig, zuiver, leeg, onafhankelijk en standvastig persoon ben die de kans krijgt een kleine schakel te zijn in de verbondenheid met anderen. Bewust te voelen dat momenten van samen-zijn me nieuwe energie en warmte geven. En die energie gebruiken als kracht om met een glimlachend hart – gelaat – lichaam – ziel, de energie door te geven aan andere, in de vorm van steun – liefde – begrip. En me dan volledig wonderbaarlijk goed, overlopend van gelukzaligheid voel.

 

Liefs,

Lidia

20161027_101133

Geluk …  het gevoel van innerlijke rust, aanwezigheid in de wereld om me heen, de verbondenheid met alles en iedereen die me omringt en het gevoel van dankbaarheid voor mijn aanwezigheid.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s