Een degelijke voorbereiding!

Op 15 november zijn we naar het Virga-Jesse Ziekenhuis in Hasselt gegaan. Om te kunnen afreizen naar Tanzania moesten we ons tegen een aantal ziektes laten inenten. Ziektes zoals gele koorts, polio, cholera en hepatitis A + B. Met veel goesting hebben we de spuiten laten zetten 🙂

We kregen er ook een grondige uitleg over besmettingen. Zo werd ons de grondregel van voedsel ” cook it, boil it, peel it or forget it” verduidelijkt. Het was een leerrijke ervaring die ons weer een stap dichter brengt bij ons uiteindelijke doel.

En dan natuurlijk onze fuif ‘Dans de wereld vrij’ vond in diezelfde week plaats. Op zaterdag 19 november waren we met z’n allen op post in Diepenbeek. Sommigen nog een beetje ziek van de vaccins maar daarom niet met minder ijver aan het werk, terwijl anderen zich amuseerden op de dansvloer. Het was een succes en we konden er ook een aantal spullen verkopen waarvan de opbrengsten ook naar het Umoja-project gaan.

Sommigen van ons zijn echte kunstenaars. Het creatieve komt naar boven bij het maken van kerstkaarten, hangertjes voor in de kerstboom,…Deze worden verkocht op diverse kerstmarkten. Op zondag 18 december staan we met de Umoja-stand op de kerstmarkt in Hasselt. Ondanks ons drukke schema lukt het ons om veel initiatieven te blijven nemen. We krijgen ook hulp van familie en vrienden en dat wordt ook ten zeerste geapprecieerd!

Van een goede start gesproken!

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s