Een top team!

Het is al even geleden dat ik heb gepost. Dat komt omdat we tot over onze oren in het werk zitten. Ondertussen zijn er al veel dingen in orde gebracht die onder toeziend oog van onze projectleider goed gekeurd zijn. We hebben veel geld kunnen inzamelen door o.a. klusjes op te knappen op school en onze hotdogverkoop was bij de tweede keer ook winstgevend. Het moet gezegd dat we geen economisten zijn maar hardwerkende zorgdragers met het hart op de juiste plaats.

De groepsdynamiek zit goed. Het is altijd een vraagteken of de mensen waarmee je gaat samenwerken ook samen aan één zeel gaan trekken. En dat doen we. We maken er vaak een grapje over maar de beruchte ‘stormingsfase’ ( Tuckman, groepsvorming) lijkt voorbij te gaan aan ons. De talenten van ieder groepslid worden benut en we lijken klaar om als groep naar Tanzania af te reizen.

Onze doel komt dus dichter bij. De zenuwen staan wat meer gespannen. Niet omdat we geen vertrouwen hebben in ons kunnen maar meer omdat we met z’n allen toch een duik nemen in het onbekende. Onze activiteiten krijgen meer vorm, maar we botsen meer en meer op een onwetendheid. Het is moeilijk om op afstand en met een westerse visie te werken aan het welzijn van mensen in een andere cultuur. We hebben met de leerkrachten een enkele keer telefonisch contact gehad. Dat helpt, maar hoe het er echt aan toe zal gaan en of onze ideeën werkelijk succes gaan hebben is niet te voorspellen. Momenteel verwerken we nog een theoretisch stuk met betrekking op ‘intercultureel werken’. Geen Suske en Wiske lectuur 🙂

Toch ben ik zeer tevreden met onze groep, met onze inzet en betrokkenheid naar elkaar zullen we er ongetwijfeld in slagen. Ik geloof in ons!

IMG-20170225-WA0001

 

umojapeople

In 2014 I started studying again. I wanted to be an educator, working with people and taking care of people in need. This year (2016) me and 6 other students are working on a final project. We choose 'Het Umoja Project' and together with the founders we hope to be of use to the people of the village Moshi, Tanzania. We recently decided to dedicate our work to enhance their daycare for disabled people. In april 2017 we will make a journey to Tanzania to execute our plans. This blog takes you on an inside journey...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s