Sofie in Ethiopië (4)

Sofie

Wegens de paasvakantie hebben we minder stage kunnen lopen dan oorspronkelijk verwacht. Daarom heb ik ervoor gekozen 1 blog te maken over het werk voor stage en bachelorproef en een over de uitstappen die we in de vrije dagen hebben gemaakt. (Zie volgende blogpost.)

Zoals ik in mijn vorige post al zei, hadden we in week 1 interviews afgenomen met de betrokken leerkrachten. Dit was vooral van belang voor onze bachelorproef, hierdoor kregen we een duidelijk beeld over de noden en verwachtingen van de leerkrachten.

Dinsdag 27 maart waren de leerkrachten bezig met het verbeteren van de examens. Hierdoor bleven de kinderen alleen in de klassen, wij vonden dit het perfecte moment om wat dingen uit te proberen voor onze bachelorproef. We zijn begonnen met ‘lichaamsoefeningen’ bij de leerlingen van de first grade. Dit houdt in: de eigen lichaamsdelen en deze van andere aanduiden, het hoofd-schouders-knie en teen lied, de omtrek van hun lichaam tekenen in het zand als op papier, enzovoort. Dit soort oefeningen zijn de basis voor het leren schrijven. Het was ongelofelijk fijn hoe enthousiast de leerlingen waren! Ook de leerkracht kwam al snel achter haar bureau vandaan om te kijken waar we mee bezig waren. Ze wilde graag meer uitleg en stond open voor feedback!

Lees haar verhaal verder op haar persoonlijke blogpagina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s