Sinan in Palestina

P1000211

Natuurlijk heb ik Jeruzalem, Al Aqsa en de Tempelberg bezocht. Maar mijn inleefreis begon echt toen 2 Palestijnse tieners werden mishandeld en vernederd door 4 geheime Israëlische agenten op 2 meter van mij. Het was nog niet gedaan of 20 meter verder werd een Palestijnse kind van 12 a 13 jaar toegeschreeuwd en opgepakt door 2 zwaar bewapende Israëlische soldaten. Dat is de bezetting!

De bezetting kan je echt zien en begrijpen na een bezoek aan het vluchtelingenkamp Dheishe: na uitleg over de diefstal van Palestijns gronden en water, na het zien van de kolonisten en op het moment dat je in Hebron staat en ziet wat Apartheid is!

Palestina is een verhaal van kolonisatie, bezetting en onrechtvaardigheid maar ook van trots, moed en verzet. Het is inspirerend om een verbindend verzet tegen onrechtvaardigheid te zien bij Palestijnen, Israëliërs en mensenrechtenactivisten over heel de wereld. Tijdens mijn reis heb ik de bezetting alsook het verzet kunnen ervaren in de verschillende facetten van de Israëlische als Palestijnse samenleving.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s