Verbindend Woestijnproject 1: het verhaal van Kheng

Ter voorbereiding van onze wandeling in de woestijn zijn wij zondag gestart met een wandeling op en rond de mijnterril van Winterslag-Genk. Tijdens de wandeling wordt een kennismakingsgesprek eraan gekoppeld. De bedoeling van deze wandeling is niet alleen om ons fysiek voor te bereiden, maar ook om kennis te maken met elkaar.

mijnterril

Wij krijgen een aantal onderwerpen waarover wij kunnen praten. Tussendoor houden wij een kleine pauze, waarin onze verhalen gedeeld worden met de hele groep. Op deze manier heb ik anderen hun sterke en hun zwakke kanten leren kennen. Iedereen heeft iets meegemaakt in het leven en dat maakt dat wij uniek zijn.

Het was misschien wel een korte wandeling, maar in die paar uren heb ik niet alleen kennis gemaakt met nieuwe mensen, maar ook geleerd om iedereen te respecteren, te vertrouwen en elkaar te helpen. Dit zijn belangrijke elementen die ons gaat helpen om te overleven in de woestijn. Op het einde van de wandeling hebben wij tijd gekregen om even stil te zijn en te luisteren naar de natuur, naar onze ademhaling en ons te focussen op alle stap die wij verder zetten.

Het mooiste moment van deze wandeling is voor mij dat wij openlijk ons verhalen kunnen delen aan de groep. Wat niet even gemakkelijk is voor iedereen. Door naar elkaar te luisteren en mijn verhaal te delen heb ik het gevoel gekregen dat ik deze mensen kan vertrouwen en dat ze me accepteren zoals ik ben.

Kheng Nompreeya Intamoon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s