Verbindend woestijnproject 13: het verhaal van Anne & Djaga

Dag 5: De dag startte vroeg voor de groep omdat we nog tot laat in de avond uno hadden gespeeld en gezellig hadden gepraat. Met zonsopgang stonden we op , iedereen was opgewekt en er hing een aangename sfeer. Bart vertelde ons dat op dag 4 er meestal wrevel ging onstaan in groepsreizen, maar voor ons was dit niet te merken.

De ochtend beginnen met tai chi

Na het ontbijt en het opruimen van de tenten begonnen we met een dagelijks ritueel “tal chi”

We kregen verschillende technieken aangeleerd om tot rust te kunnen komen en een deel om ons te kunnen weren. Deze oefeningen brachten een groot gevoel van verbondenheid omdat we telkens met een andere partner de oefening deden, zelfs de kamelendrijvers werden betrokken.

Hierdoor waren we helemaal zen en opgeladen voor onze tocht.

De tocht in volle zon

Op voorhand werd ons verteld dat we de tocht in 1 stuk gingen uitwandelen omdat er een zandstorm kon opkomen in de namiddag. We gingen dus recht naar onze overnachtingsplaats. Gelukkig maakte we een mooie tocht van 11 km in de volle zon.

Tijdens de wandelingen merkte we dat er een lid van de groep met iets zat, we gingen met een aantal jongeren met deze persoon praten. Er zijn tranen gevloeid tijdens dit gesprek en dit was dus ook een teken van verbondenheid , door dit soort gesprekken merk je pas hoe hard wij op elkaar kunnen steunen. In plaats van ons te verwijderen van elkaar , groeien we elke dag meer naar elkaar toe.

Iedereen mag zijn hoe hij wil zijn en dit wordt ook geapprecieerd door de groep.

Siėsta en kampvuur

Tijdens de siësta zijn de boys gaan worstelen in het zand, hier vielen wel gewonden bij maar goed dat de verpleegsters er waren 😉. We zaten echt in de vakantiesfeer, heel relaxt en ontspannen. Iedereen kon doen wat hij wou en met wie hij wou. Als je even alleen wou zijn of wou rusten was dit helemaal oké. De gekke nonkel en Mustafa gaven iedereen die wou een zeer goede massage.

Hierna las Mustafa voor uit de alchemist zoals iedere dag maar deze keer rond ons zelfgemaakt kampvuur.

Vandaag kregen we eindelijk ei, koffie met melk en vis dit is iets waar iedereen naar uitkeek !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s