Verbindend Woestijnproject 17: het verhaal van Annelies & Youssef

Dag 8 : laatste ochtend in de woestijn.

We hebben afscheid genomen van onze gidsen ( kamelen drijvers,koks) na onze traditionele ademhalingsoefeningen hebben we onze bagage in de jeep geladen en toen zijn we richting stad getrokken, eenmaal in de stad hebben we onze waterputten gedoopt. Daarna hebben we nog 2 andere weeshuizen bezocht. De directeur van het weeshuis was zo gastvrij om ons in zijn huis te tracteren op couscous.

Op weg naar Zargora zijn we gestopt in een stad waar wij een Zawja ( opvang voor geestelijk gestoorden bejaarden & daklozen) hebben bezocht, deze worden verzorgt door lokalen bewoners. Er was een bibliotheek met oude boeken van meer dan 500 jaar oud. Toen zijn we door een kasbah ( burcht) gewandeld waar 300 gezinnen leven, we hebben ook de pottenbakkerij bezocht en een souvenir winkel bezocht en toen door naar het hotel waar velen een koude maar heerlijke duik namen in het zwembad en gebruik maakte van de Wi-Fi. Na een week zonder internet, kon iedereen eindelijk zijn Facebook en instagram checken.

Verwarring alom wanneer we ontdekten dat de regering van Marokko, in tegenstelling tot eerder deze week, plots toch beslist heeft om het uur te verzetten. Benieuwd of morgen iedereen op tijd aan het ontbijt zit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s